menu
menu
 

Gerona » Spanje

Vlak bij Barcelona ligt Girona, ofwel Gerona. Echt een leuke stad voor zomaar een weekendje weg...

 

Februari 2007

Net zwanger van Jolijn en zmaar even een paar dagen naar een onbekende stad. We hebben op de bonnefooi twee tickets gekocht en een auto gehuurd. Bij een soort VVV op het vliegveld hebben we naar een leuke tips en hotels in het centrum gevraagd.

Rustig en niet te toeristisch

Op nog geen drie uur vliegen ligt Gerona (vlak boven Barcelona). Gerona is een rustige stad waar je je makkelijk in het alledaagse leven van de bevolking kunt mengen. Parkeren in het oude centrum is duur maar aan de rand van de stad is het allemaal gratis.

Gratis parkeren in Gerona?

Gerona is een rustige stad maar kent ook de parkeer problemen van de steden. Parkeren in het oude centrum is duur maar aan de rand van de stad is het parkeren (anno 2007) gratis!

Betaalbaar

Waarschijnlijk omdat het niet direct een toeristisch gebied is, kun je betaalbaar de dagen vullen. Een beetje shoppen, lekker eten, een beetje cultuur opsnuiven en genieten van het klimaat.

Gerona, hotel Peninsular

Het leukst is het om een hotel te vinden in het midden van het centrum. Zo kun je alles goed te voet doen. Hotel Peninsular was centraal gelegen en prima in orde. Niet extreem duur en nette schone kamers met gemiddeld ontbijt. Niks mis mee....

Tips voor extra voordeel

Wij hebben alles op het laatste moment geregeld. Wist je dat als je je tickets ver vantevoren koopt het meestal goedkoper is dan op het laatste moment? Ook het huren van een auto vooraf is vaak goedkoper dan dat je het "lastminute" of ter plekke regelt.

Nuttige links over Gerona

Nuttige links of meer weten over Gerona? Neem dan gerust contact met ons op of kijk verder via onderstaande linkjes die ons wel relevant genoeg lijken:

» Gerona begint hier

Advertenties

Sitemap