menu
menu
 

Vouwwagen » Roadmaster Family S

In onze zoektocht naar een goede vouwwagen kwamen we uit bij de "Roadmaster Family S". Vast niet de meest innovatieve en lichtgewicht vouwwagen maar zeker wel robuust en zeer ruim.

 

Nieuw of tweedehands?

Omdat de Roadmaster Family S al jaren amper is veranderd, zie je meestal weinig verschil tussen een hele nieuwe en een wat oudere (goed onderhouden) vouwwagen. Een nieuwe Roadmaster Family S kost al snel 12.000 euro, maar als je zoekt en er snel bij bent, kun je best een jonge gebruikte Roadmaster kopen.

Aankooptips Roadmaster

Gebruikte Roadmasters zijn gewild. Omdat we inmiddels twee keer een gebruikte Roadmaster Family S hebben gekocht, kunnen we je misschien wel een aankooptip geven. Belangrijke aankooptips zijn het bouwjaar, tentdoek en banden.

Hoe betrouwbaar is het bouwjaar?

Soms verschilt het bouwjaar in een advertentie van het echte bouwjaar. Een Roadmaster uit 2011 levert nu eenmaal meer op dan een Roadmaster uit 2009. Via het chassisnummer kun je eenvoudig het bouwjaar achterhalen.

Het nummer is als volgt opgebouwd: XL9RMF*****533***

Het vierde en het vijfde cijfer achter "RMF" (ofwel de twee cijfers voor 533) is het bouwjaar. Het chassisnummer XL9RMF***12533*** heeft dus 12 als bouwjaar. Het chassisnummer / chassisplaatje kun je rechts voor buiten op de wagen vinden en is ook binnen in de wagenbak rechtsachter gegraveerd.

Roadmaster Family S met Mazda 6
Roadmaster Family S met Mazda 6

De kwaliteit van het tentdoek

De Roadmaster heeft een zeer zware kwaliteit (330 grams) katoenen doek. Bekijk het doek sowieso kritisch op de hoekstukken (scheurtjes / beschadigingen) en bekijk ook eens de verkleuring van het doek ten opzichte van binnenstukken. Het is doek heel erg verkleurd, vraag je dan af of dit nog in verhouding staat tot het bouwjaar van de wagenbak. Er zijn echter nog steeds Roadmasters van 15 jaar oud die er nog tip top bij staan. Enige verkleuring is dus best acceptabel. Het tentdoek slijt het meeste boven de wagenbak, deze is altijd in gebruik en daar slaap je onder. Is het doek hier wat dunner (kijk je er bijna doorheen) dan moet het doek misschien wel t.z.t vervangen worden (dat is erg duur!).

Wil je meer weten?

Wij zijn nog steeds erg tevreden over de Roadmaster Family S. De vouwwagen ligtbeladen met zijn 750 kg heerlijk als een blok achter de auto. Er is veel laadruimte in de bermkeuken, disselbak en wagenbak. Met de dichte stalen bak en fietsendragers erop neem je gerust een paar fietsen en (in ons geval) een aardige skelter mee.

Nuttige links over vouwwagens en de Roadmaster

Nuttige links over de Roadmaster? Neem dan gerust contact met ons op of kijk verder via onderstaande linkjes:

» BESTE TIP: Mr. Roadmaster zelf
» Vouwwagenclub

Advertenties

Sitemap