menu
menu
 

Klustip » objectieve en onafhankelijke klustips?

BELANGRIJKSTE KLUSTIP:
Ga nooit van één advies uit. Zorg altijd dat je de informatie, nuttige tips en klustips op waarde kunt schatten en deze via meerdere kanalen bevestigd krijgt!

 

Algemene klustips:

Goed gereedschap

Zorg voor goed en geschikt gereedschap. Het hoeft niet altijd proffesioneel en duur te zijn maar koop of huur degelijk, betrouwbaar en veilig gereedschap.

Orde overzicht en netheid

Zorg voor een opgeruimde werkruimte. Het geeft overzicht, rust en werkt veel prettiger dan dat je altijd op zoek bent naar van alles en nog wat. Koop bijvoorbeeld een gereedschapskist zodat je alle gereedschap, schroeven enz overzichtelijk bij de hand hebt.

Maak een plan

Soms moet er nog zo veel gebeuren dat het erg verleidelijk is om alleen met zichtwerk bezig te zijn. De minder leuke dingen blijvan dan al snel liggen. Als je van tevoren een overzicht maakt van wat er moet gebeuren kun je gaan afstrepen. Op een gegeven moment wordt het zelfs leuk om puntsgewijs te klussen en zo per onderdeel de zaken af te kunnen strepen.

Vooraf informeren

Probeer vooraf informatie in te winnen als je niet zeker bent over de juiste werkwijze voor je klus. Vooraf informeren hoort ook bij een goede voorbereiding. Een goed voorbereiding geeft je inzicht in wat je moet doen en hoe. Het werkt uiteindelijk veel efficiënter als je door kunt werken in plaats van dat je ter plekke moet gaan bedenken hoe je ook alweer iets aan wilt pakken.

Wees niet gierig

Soms moet je bepaalde dingen aan vakmensen over laten. Zelfs de beste klusser of vakman kan nu eenmaal niet alles. Als je vakmensen inhuurt weet je vaak dat ze sneller en beter werk leveren dan je zelf zou kunnen..... Vakwerk kost geld maar is het vaak wel waard.

kimband douchegoot

Waterdicht met kimband

De vloer en hoeken in je douche of badkamer waterdicht maken? Met kimband en speciale "pasta" maak je overgangen tussen vloer en muur waterdicht.

Gebruik van kimband »

koof maken

Een koofje maken?

Een koof maken stelt eigenlijk helemaal niet zo veel voor maar je interieur knapt er wel vaak enorm van op!

Met een koof creëer je diepte en extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld inbouwspotjes.

Leer koofjes maken »

schoorsteen slopen

Schoorsteen slopen?

Zelf een schoorsteen weg halen? Als je het verstandig en met beleid aanpakt kan dat goed zelf.

Lees alles over onze ervaring met het slopen van het rookkanaal.

Sloop zelf je schoorsteen »

dubbele regendouches

Dubbele regendouche

Voor een regendouche heb je vaak voldoende (warm) watercapaciteit maar wat als je twee regendouches tegelijk wilt gebruiken?

Hoe wij dat hebben gedaan »

keukenmuur zonder tegels

Keuken zonder tegels

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een keuken zonder tegels. Misschien zijn onze tips over een gladde keukenwand toch nog interessant.

Bekijk onze keukenwanden »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

tegelijk regendouche

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

dakkapel uitgezaagd dak

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap