menu
menu
 

Verbouwing ¹ » de keuken

De oude keuken was klein en waarschijnlijk in de jaren 70 ooit eens aangepakt. Dat was in zoverre jammer dat er weinig origineels was terug te vinden. Slopen en strippen was ook hier de enige optie.

 

Strippen all the way...

De achterkamer hebben we bij de oude keuken gevoegd. Hierdoor onstond er een mooie basis voor een leefkeuken. De schouw van de gaskachel was niet heel bijzonder. Omdat dit rookkanaal verder geen functie meer had, hebben we deze volledig verwijderd. Een aardige klus, zeker als je aan roetdoorslag denkt.

Keukenwand zonder tegels en kastjes

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, een keuken zonder kastjes en tegels aan de muur. Toen wij, als pioniers, in 2003 daar al mee begonnen vond iedereen dat maar vreemd. Wij hebben er nooit spijt van gehad. Ook onze huidige keuken heeft gewoon weer een gladde keukenwand zonder tegels.

Echte leefkeuken

We wilden graag een ruime keuken waarin niet alleen gekookt kon worden maar waar je ook lekker kon zitten. Een ruime eettafel en een tv in de keuken waren anno 2003 dan ook al belangrijke ingrediënten.

Massief Frans eiken planken op de vloer

Voor de warme uitstraling kozen we voor massief eiken vloerdelen. We hebben drie verschillende breedtes door elkaar gecombineerd. De houten vloer is niet gelakt maar in de olie en hardwax gezet. Met minimaal onderhoud ontstaat zo een vloer die met de jaren alleen maar mooier wordt.

Bekijk meer van deze verbouwing

jaren dertig etage verbouwen

De woonkamer

Er was eigenlijk weinig authentieks te beleven aan deze woonkamer. Het enige authentieke dat er nog over was, was het prachtige glas in lood in de bovenlichten.

Ga naar de woonkamer »

badkamer met dubbele regendouches

De badkamer

We wilden twee grote regendouches en samen tegelijk kunnen douchen. We hadden dus extra warm water capaciteit nodig.

Ga naar de badkamer »

zolder dak isoleren

Van vliering naar zolder

Deze zolderetage was een vliering die je met een ladder kon bereiken. Door vaste trap op maat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

Ga naar de zolder »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap