menu
menu
 

Klustip » Groepenverdeling elektra

HOEVEEL GROEPEN HEB JE EIGENLIJK NODIG:
Wij zijn geen experts op dit gebied. De situatie verschilt per huishouden.

 

Richtlijnen zijn aan verandering onderhevig

Wij zijn geen experts op dit gebied. Deze informatie is bedoeld als aanvulling op iets dat je (deels) door een specialist uit kunt laten voeren.

Aantal groepen anno 2003

Zelf habben we 8 groepen in ons voorgaande huis en nu alweer 12 groepen. Dit betekend dat we zonder moeite de vaatwasser, oven, wasmachine, droger en andere energievretende apparatuur tegelijk kunnen gebruiken.

Verdeling

Zwaardere apparaten zijn o.a.; wasmachine, droger, vaatwasser, elektrische oven. Combineer deze apparaten bij voorkeur niet. Sluit deze apparaten dus aan op separate (geaarde) groepen. Er vanuit gaande dat je normale huishoudelijke apparatuur gebruikt kun je (als voorbeeld) makkelijk de afzuigkap op dezelfde groep als de vaatwasser of oven aansluiten. Een normale afzuigkap heeft niet veel stroom nodig namelijk.

Zoals gezegd, we zijn geen experts op dit gebied en zijn er nogal wat (wettelijke) regels ten aanzien van het aantal groepen i.c.m. aardlekschakelaar en de verplichting voor een hoofdschakelaar etc.

elektrameter en groepen

De meter verplaatsen

Soms moet de meter verplaatst worden. Wij hebben destijds de gasmeter en elektrameter laten verplaatsen.

Indeling groepen elektra »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap