menu
menu
 

Klustip » Keukenwand zonder tegels

KEUKENWANDEN ZONDER KASTEN OF TEGELS:
Heb je altijd keukentegels nodig op de achterwand van de keuken? Wij zeggen, nee. Het kan ook anders.

 

Keukenwanden zonder kasten of tegels

Toen wij anno 2003 vertelden dat we geen tegels in de keuken wilden kregen we altijd reacties zoals “is dat wel praktisch” en “is dat wel hygiënisch?”. Ja hoor geen enkel probleem. Het is een kwestie van durven en doen. We hebben in alle jaren dat we de keukens gebruikten geen problemen ervaren.

Er is veel mogelijk

Glazen keukenwanden op maat, rvs achterwanden etc. Wij hebben hiermee geen ervaring maar hebben een op een andere manier een mooi resultaat bereikt.

keukenwand zonder tegels verbouwing 2
keukenwand gladde keukenmuur

Aan de slag

Zorg dat de keukenmuur goed glad is gestuckd waarna je deze gaat schilderen. Kies een schrobvaste verf of buitenkwaliteit lak. Voordeel van de buitenkwaliteit lak is dat deze glad is waardoor vuil minder hecht en makkelijk is te verwijderen. LET OP: Hoe glanzender de verf op de muur hoe meer je oneffenheden in het stuckwerk ziet!

Leuke tip!

Gebruik eens schoolboordverf. Bedenk hoe leuk het is als je je boodschappen, menu of agenda op je keukenmuur kunt schrijven. Schoolboordverf is matter dan andere verfsoorten en in alle kleuren verkrijgbaar.

koof maken

Koofjes maken

Met een koof creëer je diepte en extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld inbouwspotjes.

Maak een koofje »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap