menu
menu
 

Klustip » Trillende wasmachine

DE JUISTE OPLOSSING HANGT AF VAN DE OORZAAK:
Soms ligt het niet aan de wasmachine maar aan je vloer. Sluit eerst uit of het de wasmachine of de vloer is.

 

Ligt het trillen aan de vloer of wasmachine

Als eerste kun je je zelf bedenken, komt het trillen door de vloer of de wasmachine. Dat lijkt een overbodige vraag en toch. Als je het antwoord weet, weet je of het alleen een kwestie is van de waterpas of dat er meer bij komt kijken voor het oplossen van het trillen.

Wasmachine en houten vloeren

De vloer en misschien je hele huis zal trillen als je wasmachine (op volle toeren) staat te centrifugeren.

Staat alles waterpas?

Controleer eerst of de wasmachine stabiel en waterpas staat. Is het niet waterpas, dan zal het altijd blijven schudden en trillen.

trillende wasmachine voorkomen
oplossing trillende wasmachine

Rubberen onderzetters

Je kunt 4 speciale dikke rubberen onderzetters kopen waarop je de wasmachine neer zet. Dit is een goedkope oplossing waarmee het trillen kan afnemen maar het kan beter...

Pas de vloer aan

Maak de vloer stijver. Haal de vloerdelen los en verbindt de drie onderliggende vloerbalken met elkaar. De vloerbalken krijgen meer verbinding waardoor trillingen worden verdeeld.

Je kunt nu ook een dekvloer » storten. Koop een Lewisplaat leg deze dwars op de drie vloerbalken en schroef deze met zelfborende schroeven vast op de balken. De balken krijgen hierdoor (nóg meer) stijfheid en als de vloer is uitgehard zal je het verschil zeker merken!

zelf dekvloer storten

Dekvloer storten

Zelfs op een houten vloer kun je uiteindelijk een waterdichte vloer maken. De juiste (constructieve) ondergrond is de beste basis.

Stort een dekvloer »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap