menu
menu
 

Verbouwing ¹ » de woonkamer

Weinig authentieks te beleven aan deze woonkamer. De ensuite, schouw en paneeldeuren waren er ooit al uit gesloopt. Het enige authentieke dat er nog over was, was het prachtige glas in lood in de bovenlichten.

 

Strippen all the way...

De enige en beste manier om deze ruimte op te knappen was volledig strippen. Zelfs de originele plafonds (die in slechte staat waren) hebben we er volledig uit gehaald. De oude rachels hebben we laten zitten en dat was, achteraf gezien, niet de allerbeste oplossing.

Extra ruimte

Nadat alles was verwijderd, van muren, plafonds, elektra en zelfs de gas- en elektrameter, kregen we zicht en ruimte. Ruimte in de zin van betere omstandigheden om opnieuw op te bouwen. Nieuwe elektra en natuurlijk wat extra freeswerk voor audiokabels (anno 2003 ook heel belangrijk).

Open en modern karakter

Wat we hebben geprobeerd is onze eigen stijl mee te geven aan deze ruimte. Open in de zin van een open verbinding met de keuken en de trappen naar boven en beneden. Modern in de zin van strak en glad gestuckte wanden en plafonds.

Warm en knus

Lekker warm en knus door natuurlijke vloerbedekking en lichte gordijnen die, als de zon scheen door het glas in lood een heerlijke atmosfeer gaven.

Bekijk meer van deze verbouwing

keuken gladde wand zonder tegels

De Keuken

De achterkamer hebben we bij de oude keuken gevoegd. Hierdoor onstond er een mooie en ruime basis voor een echte leefkeuken.

Ga naar de keuken »

badkamer met dubbele regendouches

De badkamer

We wilden twee grote regendouches en samen tegelijk kunnen douchen. We hadden dus extra warm water capaciteit nodig.

Ga naar de badkamer »

zolder dak isoleren

Van vliering naar zolder

Deze zolderetage was een vliering die je met een ladder kon bereiken. Door vaste trap op maat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

Ga naar de zolder »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap