menu
menu
 

Klustip » Dubbele regendouches

TEGELIJK DOUCHEN:
Wat heb je nodig als je niet één maar twee regendouches wil? Is het de (grote) investering wel waard?

 

Extra warm water comfort

Wat als je tegelijk wilt douchen? Wanneer je onder de douche staat wil je niet dat deze ijskoud wordt omdat iemand anders in huis ook warm water tapt. Een gewone combiketel zal dit soort problemen kunnen geven.

Gasgestookte boiler

Stel je hogere eisen aan het warmwatercomfort, dan combineer je een soloketel met een gasgestookte boiler. Je kunt dan onbeperkt tegelijkertijd warm water tappen. Zo heb je het hoogst mogelijke warmwatercomfort! Een gasgestookte boiler wordt d.m.v. de soloketel verwarmd. Vraag maar eens informatie bij een specialist of installateur.

twee regendouches
dubbele regendouche

Duurder

De investering is hoger dan de aanschaf van een combiketel en je hebt meer ruimte nodig maar het (warmwater) comfort is niet te evenaren!

Het leidingwerk en waterdruk

Absoluut een vereiste is dat er voldoende waterdruk is. De warm waterleidingen zijn op zich niet het probleem. Als de hoofdtoevoer maar voldoende druk kan leveren. Wanneer je zorgt dat de koud watertoevoer zoveel mogelijk door 22 mm leidingwerk wordt aangeleverd dan ben je op de goede weg. Omdat de ketel / boiler altijd met 15 mm leidingwerk is uitgevoerd, hoef je je hier niet zo druk om te maken.

thermostatische inbouwkraan

Inbouwkraan

Met een inbouwkraan maak je het net even meer af. Kies je voor een normale of thermostatische inbouwkraan?

Inbouwkranen plaatsen »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap