menu
menu
 

Verbouwing ¹ » van vliering naar zolder

De oude vliering kon je via een klein luik en een trappetje bereiken. Door een nieuwe vaste trap en een nieuw trapgat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

 

Van stoffige vliering naar extra kamer

Deze zolderetage was vroeger niks meer dan een vliering die je met een voorloper van de vlizotrap via een klein luik kon bereiken. Door het op maat laten maken van een goede vaste trap en een nieuw trapgat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

Vaste trap op maat

Het isoleren was op meerdere vlakken de moeite waard. Binnenkort zal er op de pagina met klustips informatie komen over het isoleren. Het belangrijkste wat je moet weten is of je wel of geen dampwerende of dampremmende folie kunt gebruiken. Daarnaast kun je het zolderdak van binnen of van buiten isoleren.

Bekijk meer van deze verbouwing

jaren dertig etage verbouwen

De woonkamer

Er was eigenlijk weinig authentieks te beleven aan deze woonkamer. Het enige authentieke dat er nog over was, was het prachtige glas in lood in de bovenlichten.

Ga naar de woonkamer »

keuken gladde wand zonder tegels

De Keuken

De achterkamer hebben we bij de oude keuken gevoegd. Hierdoor onstond er een mooie en ruime basis voor een echte leefkeuken.

Ga naar de keuken »

badkamer met dubbele regendouches

De badkamer

We wilden twee grote regendouches en samen tegelijk kunnen douchen. We hadden dus extra warm water capaciteit nodig.

Ga naar de badkamer »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap