menu
menu
 

Verbouwing ² » de zolder met inloopdouche

Na het plaatsen van een dakkapel was er meer mogelijk. We hebben van de zolder een ruime slaapkamer met extra badkamer gemaakt. De voorzolder is nu een prettige wasruimte.

 

Zolder met een lessenaarsdak

Doordat het een zolder met een lessenaarsdak is, is er een rechte zijde van vier meter hoog. Dat lijkt heel wat, maar door de flauwe hellingshoek van 27° heb je een dakkapel nodig om de volledige vloeroppervlakte ook echt te kunnen gebruiken.

Traditionele bouwwijze

Omdat onze dakkapel breder dan vier meter zou worden, zou een prefab dakkapel qua transport (in verhouding) te duur worden. Het werd dus ter plekke op traditionele wijze bouwen.

Binnen één dag geplaatst

De dakkapel is binnen één dag geplaatst. En het was nog een relatief korte dag ook. Om 7 uur 's ochtends stormden er vier man het het dak op met grof geschut. Om 3 uur 's middags waren we een dakkapel rijker,

dakkapel-plaatsendakkapel-plaatsendakkapel-plaatsendakkapel-plaatsen
dakkapel-plaatsendakkapel-plaatsendakkapel-plaatsenlessenaarsdak-zolder
extra-slaapkamer-zolderketel-weggewerkt-zolderoverloop-massief-eikenvloerzolder-overloop
lessenaarsdak-zolderslaapkamer-inbouwhaardspiegel-badkamer-inbouwspottweede-badkamer-inbouwhaard

De zolder nu

Door passen en meten en een schuinde wand hebben we een extra badkamer kunnen realiseren. Met een gezellig inbouwhaardje kunnen we het ook nog eens extra warm en knus maken.

Inloopdouche

Waterleidingen waren niet moeilijk te maken op de zolder. Een afvoer echter wel. We hebben gaten in de vloer laten boren voor de extra afvoer voor onze badkamer op zolder. Het storten van een vloertje met afschot naar twee kanten viel uiteindelijk ook niet tegen.

Handig wassen, drogen en stijken

Op de voorzolder hebben we uiteindelijk de wasmachine en droger geplaatst. Met een lekker breed aanrachtblad kunnen we hier de was sorteren en opvouwen.

Bekijk meer van deze verbouwing

vloerverwarmingsbuizen leggen

De woonkamer

De woonkamer heeft o.a. een nieuwe dekvloer met vloerverwarming en een nieuwe schuifpui. Het verwijderen van de oude dekvloer was een hels karwei.

Ga naar de woonkamer »

keukenwand zonder tegels met koof

De keuken

We zijn veel in de keuken. Een ruime keuken vonden we voor een gezin erg belangrijk. Natuurlijk met nieuw leidingwerk en extra groepen voor diverse apparatuur.

Ga naar de keuken »

badkamer WC subway

De badkamer

In dit huis slechts op de achtergrond geraakt. Door de extra douche op zolder is het nu de "kinderbadkamer" maar dan wel met inloopdouche en ligbad.

Ga naar de badkamer »

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

Badkamer met twee regendouches

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap