menu
menu
 

Klustip » Thermostatische inbouwkraan plaatsen

MEERWAARDE VAN INBOUW EN/OF THERMOSTATISCHE KRANEN:
Een inbouwkraan heeft sowieso meer ruimte nodig. Thermostatische kranen zijn vaak duurder. Is dat het allemaal wel waard?

 

Veel meer werk maar wel mooi

Als je eens net wat meer of anders wilt dan een normale (thermostatische) kraan dan kun je kiezen voor inbouwkranen. Het is wel wat meer voorbereiden qua werk maar het is vaak net even wat mooier (of anders) dan de normale kranen.

Thermostatisch of doe maar gewoon?

Thermostatische kranen zijn vaak een stuk duurder dan normale mengkranen. Als je éénmaal gewend bent aan een thermostatische kraan, wil je echt niet anders meer. Nooit hoef je meer op gevoel te mengen. De thermostaat regelt de ingestelde temperatuur. Ook met kinderen is het een veilige methode. Het extra comfort en de veiligheid mogen dus zeker wat extra kosten.

thermostatische inbouwkraan Grohe
inbouwkraan

Inbouwen of gewoon opbouw?

Wij hebben gekozen voor thermostatische inbouwkranen. Gewoon omdat ons dat mooier leek. Er is qua gebruik geen verschil tussen opbouw of inbouwkranen. Inbouwkranen hebben (voor het binnenwerk) vaak wat meer inbouwruimte nodig en dat neemt vaak extra voorbereiding en dus meer werk met zich mee.

thermostatische inbouwkraan/

Waterdicht met kimband

Inbouwkranen moeten echt perfect waterdicht afgewerkt worden. Met kimband en speciale "pasta" maak je alles waterdicht.

Waterdicht met kimband »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap