menu
menu
 

Klustip » Vloer waterdicht met kimband

EEN WATERDICHTE VLOER MAKEN:
Wat als je bijvoorbeeld een inloopdouche wilt. Hoe zorg je er dan voor dat de vloeren waterdicht blijven?

 

Waterdicht met Kimband

Wanneer je in een natte ruimte een dekvloer wilt betegelen, is het raadzaam om de zwakke plekken zoals hoeken en naden (overgangen tussen muren en vloeren) goed en waterdicht af te dichten. Hiervoor gebruik je kimband.

Kimband is een combinatie van een pasta en vezelachtig "tape". Wanneer je de pasta ruim en dik aanbrengt op alle zwakke plekken druk je daarna de brede tape netjes en vlak in de pasta. Daarna breng je een laatste laag pasta over aan.

kimband naden en overgangen
kimbandpasta aanbrengen

Ook kitten is erg belangrijk

Wanneer al het kimband op zijn plek zit en je erover heen hebt getegeld zal je alle naden en hoeken nog moeten kitten. Nooit de zwakke pleken voegen want er gaan door werking altijd haarscheurtjes ontstaan. Goed kitten dus!

Vaak kun je de kit in exact dezelfde kleur kopen als het voegmiddel. De meeste goede merken hebben het voegmiddel op de kit afgestemd. Je zult het verschil dus bijna niet zien maar zeker wel merken in jarenlang plezier zonder lekkage!

zelf dekvloer storten

Dekvloer storten

Zelfs op een houten vloer kun je uiteindelijk een waterdichte vloer maken. De juiste (constructieve) ondergrond is de beste basis.

Stort een dekvloer »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap