menu
menu
 

Klustip » Elektrameter (laten) verplaatsen

ELECTRICITEITSMETER IS EIGENDOM VAN HET NUTSBEDRIJF:
Een erkend installateur mag wel het zegel vervangen maar hij mag de elektrameter niet verplaatsen!

 

Dit is werk voor het nutsbedrijf

De electriciteitsmeter ofwel elekttrameter is eigendom van het nutsbedrijf. Niet iedereen mag aan de meters komen. Een erkend installateur mag wel het zegel verwijderen en een nieuw zegel plaatsen maar hij kan en mag de meters niet verplaatsen!

Werkwijze van het nutsbedrijf (anno 2003!)

De werkwijze van verschillende nutsbedrijven zal wellicht zelfs nu nog overeenkomen met onze ervaring uit 2003. Je moest eerst twee situatieschetsen maken. Een plattegrond van de huidige situatie en een plattegrond van de nieuwe gewenste situatie. Heb je geluk dan doet men niet al te moeilijk en gaat men akkoord met de nieuwe gewenste lokatie. Gefeliciteerd! Je hoeft er nu alleen nog maar voor te zorgen dat je een houten plaat van tenminste 60cm breed en van redelijke dikte op de muur bevestigt waar je de meter(s) geplaatst wilt hebben.

De nieuwe plek van de (nieuwe slimme?) meter

Meer voor de hand liggend is dat men met een ander voorstel komt. Dit kan zijn omdat het voor de medewerkers van het nutsbedrijf prettiger werkt of omdat het beter voldoet aan allerlei richtlijnen. Zo heeft de brandweer bepaalde voorschriften over waar een gasmeter of elektrameter geplaats moet worden (vaak dicht bij de ingang).

Het nutsbedrijf is de baas

Je bent dus pas echt 100% zeker van je plannen als de medewerkers van het nutsbedrijf bij je langs zijn geweest en je hun toestemming hebt om het te laten doen zoals zij dat willen. Je ontvangt dan een offertevoorstel en pas op het moment dat je akkoord gaat met deze offerte en het bedrag voldoet, komt men langs om de werkzaamheden uit te voeren.

Kosten verplaatsen elektrameter

Wij waren anno 2003 totaal 1.600 euro kwijt voor de verhuizing van de gasmeter en elektrameter. Hemelsbreed zijn de meters slechts drie meter verplaatst, maar men heeft vanuit de straat wel twee nieuwe leidingen via een totaal andere route naar ons huis gelegd.

We hebben nieuwe meters en weten dat door onze vorige verbouwing in 2003 het huis uit 1929 door de installatie niet alleen ná maar ook vóór de meters 100% nieuw, betrouwbaar en veilig is. Toch een stukje meerwaarde voor het huis!

elektrameter en groepen

Indeling groepen

Wil je iets meer weten over elektra en het verdelen van groepen?

Deze klustip is nog niet volledig...

Indeling groepen elektra »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap