menu
menu
 

Klustip » Zelf dekvloer storten

DEKVLOER OP HOUT EN LEWISPLATEN:
Een dekvloer stort je op een bestaande betonnen vloer of, door middel van Lewisplaten, op een houten vloer.

 

Een dekvloer hoeft niet constructief te zijn

Het woord zegt het al, dekvloer. Vaak een bedekkking op een bestaande (constructieve) vloer. Een dekvloer is dus niet per definitie een constructieve vloer.

Als het met bijvoorbeeld Lewisplaten gecombineerd wordt kan het wel bijdragen aan de constructie.

Zelf doen of laten doen?

Het storten van een dekvloer is de kunst niet. Een kleine oppervlakte is dan ook zelf goed te doen. Het beste is het om het cement aarddroog te verwerken. Het is dan al redelijk dik en goed glad te strijken.

Hou rekening met waterpas of het afschot van de vloer. Heb je geen cementmolen binnen handbereik en moet je veel aanmaken, dan kun je het misschien beter laten doen.

zelf dekvloer storten
dubbele regendouche

Lewisplaten op houten vloer

Zorg voor een geschikte ondergrond. Op houten draagbalken of houten vloer kun je bijvoorbeeld Lewisplaten bevestigen. Zorg dat deze haaks t.o.v. de draagbalken liggen! Wil je meer weten over Lewispaten, lees dan ook de klustip Lewisplaten »

Waterdichte dekvloer?

Een dekvloer is doorgaans niet zo dik, zeg ongeveer 7 cm is al voldoende. Een betonnen vloer is pas waterdicht bij een minimale dikte van 20 cm. Wil je meer weten over waterdichte vloeren, lees dan vooral onze klustip waterdichte vloer »

thermostatische inbouwkraan met kimband

Dekvloer waterdicht

Als je je dekvloer uiteindelijk waterdicht af wilt (laten) werken, gebruik dan, om te beginnen, kimband.

Dekvloer waterdicht maken »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap