menu
menu
 

Verbouwing ² » de buitenboel

Genoeg te doen aan de buitenkant van dit huis. Overal bladderde de verf er vanaf en de boeidelen waren het oplappen niet meer waard. Er was overal enkel glas en de deuren en schuifpui hadden ook de beste tijd wel gehad.

 

HR++ glas

De eerste buitenklus was het vervangen van het enkele glas voor HR++ glas. Omdat het huis aan de achterkant drie rechte verdiepingen heeft met over de volle breedte glas, gingen er aardig wat meters glas en (dure) neuslatten doorheen. Samen met een nieuwe schuifpui en overal op de begane grond "speciaal" veiligheidsglas, was het een aardige uitgave waar je op het eerste gezicht niet veel aan zag.

Plaatsen van Keralit

De oude rabatdelen waren er slecht aan toe en hebben we door Keralit laten vervangen. Uiteindelijk hebben we na een paar jaar schilderen van de boeidelen deze ook maar vervangen voor onderhoudsvrij Keralit. Zo blijft er weer tijd over voor andere klusjes ....

dakkapel-plaatsendakkapel-plaatsendakkapel-plaatsen
dakkapel-plaatsendubbel-glas-plaatsendakkapel-plaatsen
extra-slaapkamer-zolderextra-slaapkamer-zolderextra-slaapkamer-zolder
lessenaarsdak-zolderlessenaarsdak-zolderlessenaarsdak-zolder

De buitenboel nu

Wat vervangen moest worden is vervangen. Wat we bijvoorbeeld ook nodig hadden, zoals zonwering, screens en rolluiken op het zuidwesten, hebben we geplaatst. Dit houdt het huis, ondanks het grote glasoppervlak, in de zomer langer koel.

Onderhoud en opleuken

Eigenlijk is het meeste inmiddels een kwestie van regelmatig onderhoud. De achtertuin hebben we pas van een vlonder voorzien en alleen de voortuin zouden we nog wel eens wat op willen leuken. Het zijn zeg maar de leuke en luxe dingen die iedereen wel wil. Zo zal er in plaats van de barbecue vast nog wel eens een "echte" buitenkeuken komen. Of mischien wel een echte openhaard ergens in de tuin...

Bekijk meer van deze verbouwing

vloerverwarmingsbuizen leggen

De woonkamer

De woonkamer heeft o.a. een nieuwe dekvloer met vloerverwarming en een nieuwe schuifpui. Het verwijderen van de oude dekvloer was een hels karwei.

Ga naar de woonkamer »

keukenwand zonder tegels met koof

De keuken

We zijn veel in de keuken. Een ruime keuken vonden we voor een gezin erg belangrijk. Natuurlijk met nieuw leidingwerk en extra groepen voor diverse apparatuur.

Ga naar de keuken »

badkamer WC subway

De badkamer

In dit huis slechts op de achtergrond geraakt. Door de extra douche op zolder is het nu de "kinderbadkamer" maar dan wel met inloopdouche en ligbad.

Ga naar de badkamer »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

Badkamer met twee regendouches

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap