menu
menu
 

Verbouwing ² » de woonkamer

De plavuizenvloer is samen met met de dekvloer gesloopt. Een helse en zware klus. Meer dan 70m² vloeroppervlak hebben we met gehuurde drilboren in een weekend weg gebikt.

 

Hoe het was...

Al bij de eerste bezichtiging was duidelijk dat er vrij veel moest gebeuren. De woonkamer leek op het eerste gezicht best aardig. Houten vloer, leuk kleedje erop, sprekende kleuren. De grenen houten vloer was echter versleten en was gelegd op een oude plavuizen vloer zonder vloerverwarming. De schuifpui had met zijn enkele glas en versleten lagers ook echt de beste tijd wel achter de rug.

Strippen op rigoreuze wijze

De beste oplossing voor de oude woonkamer was strippen. Tot aan het kale beton. De plavuizen en de dekvloer volledig verwijderd. Een helse en zware klus. Meer dan 70m² vloeroppervlak met gehuurd gereedschap in een weekend slopen. Uiteindelijk wel de beste manier om alles in één keer aan te passen naar nieuw comfort van een geisoleerde vloer met vloerverwarming.

verbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning

Nu en de toekomstplannen

Wie wil er niet ruim en knus tegelijk wonen? Onze oude grote hoekbank hebben de de deur uit gedaan. Met de nieuwe bank en twee fauteuils is de tuin wat meer te zien vanuit de woonkamer.

Open haard

Waar we erg blij mee zijn, is de open haard. Het is natuurlijk erg gezellig maar ook nog eens extra knus en warm tijdens de donkere dagen. Er gaat in een winter wel veel haardhout doorheen. Een echt goedkope manier van stoken is het niet.

Nieuw

We hebben we onder andere een nieuwe aluminium schuifpui met extra isolerend veiligheidsglas laten plaatsen. Er is een vloerverwarming gelegd en een nieuwe vloer gestort. Het is een comfortabele woonkamer die in de winter lekker behaaglijk is en in de zomer lekker koel blijft.

Bekijk meer van deze verbouwing

keukenwand zonder tegels met koof

De keuken

We zijn veel in de keuken. Een ruime keuken vonden we voor een gezin erg belangrijk. Natuurlijk met nieuw leidingwerk en extra groepen voor diverse apparatuur.

Ga naar de keuken »

badkamer WC subway

De badkamer

In dit huis slechts op de achtergrond geraakt. Door de extra douche op zolder is het nu de "kinderbadkamer" maar dan wel met inloopdouche en ligbad.

Ga naar de badkamer »

Zolderdak open voor dakkapel

Zolder met inloopdouche

De zolder hebben we van een dakkapel voorzien. Uiteindelijk hebben we er een leuke ouderslaapkamer met inbouwhaardje en extra inloopdouche van gemaakt.

Ga naar de zolder »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

Badkamer met twee regendouches

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap