menu
menu
 

Verbouwing ² » de keuken

Voor de nieuwe keuken was de indeling weer snel gemaakt. Wederom geen tegels op de keukenwand. Met een aanrechtblad van bijna vier meter breed, aparte bergruimte, koelkast, vriezer en oven kunnen we prima uit de voeten.

 

Hoe het was...

Een modulaire keuken van Ikea. Toch al wat verouderd en niet helemaal spik en span. Bij het onderhandelen hebben we de vorige eigenaren aangeboden de keuken alsnog particulier te verkopen. Dat betekende voor ons een leeg opgeleverde keuken en wat extra geld voor de vorige eigenaren.

Nieuwe leidingen en elektra

Feitelijk hebben we aan deze ruimte misschien wel het minste werk gehad. Een kwestie van water, gas en elektra verplaatsen en vernieuwen. Door het maken van een extra achterwand konden we éénvoudig leidingen wegwerken en krijgt de keuken wat meer diepte / body.

Het meeste hebben we laten doen

Hoewel we zeker niet bang zijn zelf een keuken te plaatsen vonden we het wel prettig om het door het keukenbedrijf te laten doen. Het voordeel dat we daarbij hebben ervaren, is dat we de problemen die na plaatsing ontstonden niet zelf op hoefden te lossen.

verbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning
verbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woningverbouwing jaren 70 woning

De keuken nu

We houden van neutraal en kastjes aan de muur hoeven voor ons niet zo nodig. Voor deze nieuwe keuken was de indeling weer snel gemaakt. Met een aanrechtblad van bijna vier meter breed, aparte bergruimte, koelkast, vriezer en oven kunnen we prima uit de voeten.

Maatwerk

Om de keuken wat robuuster te laten ogen en iets meer naar voren te laten komen, hebben we een soort extra koof gemaakt. Ook voor de extra verlichting hebben we koofjes gemaakt waardoor het allemaal net wat meer body krijgt.

Echte leefkeuken

Met de riante eettafel van ruim drie meter lang is ook deze keuken weer een echte leefkeuken geworden waar we graag veel tijd doorbrengen.

Bekijk meer van deze verbouwing

vloerverwarmingsbuizen leggen

De woonkamer

De woonkamer heeft o.a. een nieuwe dekvloer met vloerverwarming en een nieuwe schuifpui. Het verwijderen van de oude dekvloer was een hels karwei.

Ga naar de woonkamer »

badkamer WC subway

De badkamer

In dit huis slechts op de achtergrond geraakt. Door de extra douche op zolder is het nu de "kinderbadkamer" maar dan wel met inloopdouche en ligbad.

Ga naar de badkamer »

Zolderdak open voor dakkapel

Zolder met inloopdouche

De zolder hebben we van een dakkapel voorzien. Uiteindelijk hebben we er een leuke ouderslaapkamer met inbouwhaardje en extra inloopdouche van gemaakt.

Ga naar de zolder »

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

Badkamer met twee regendouches

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap