menu
menu
 

Verbouwing³ »

"Onze derde verbouwing anno 2019"

Een twee onder één kap woning uit 1973 aan het water. Uiteraard weer volledig gestript en gerenoveerd. Door het plaatsen van een opbouw is er 200m² woonruimte ontstaan.

 

Onze grootste verbouwing

We hebben dit huis in 2019 in eerste instantie gekocht voor de mooie lokatie aan het water. Qua ruimte zouden we er niet echt veel op vooruit gaan. Daarom besloten we dat er sowieso een opbouw moest komen. Best spannend omdat er nog geen bouwvergunning was en we de aankoop ook niet uit konden stellen....

Geen weg terug

Omdat er best veel moest gebeuren en we maximaal drie maanden tijd hadden, maakten we ons zelf wijs dat we de keuken en badkamer zouden behouden. Daar kwam natuurlijk niks van terecht. Binnen een week waren we gewoon volledig en all the way aan het strippen. Geen enkele weg terug dus. En eigenlijk ook maar goed ook. Want als je er éénmaal in woont, is het toch allemaal wat ingewikkelder om dan nog even een badkamer te vernieuwen.

Hoe dan?

Wij zijn helemaal geen bouwvakkers en hebben ook niks met dit soort werk te maken. Als mensen zien wat we allemaal hebben gedaan, dan vragen ze wel eens hoe we dat toch doen... Je moet het natuurlijk wel willen en daar begint het mee. Willen verbouwen en ook het eindresultaat in gedachten houden. Waarschijnlijk is het uiteindelijk ook gewoon een kwestie van doen en durven. Je hebt dan ook geen keuze meer. Je moet dan wel. Als je het zo bekijkt is het best makkelijk toch?

Woonkamer

De woonkamer

De woonkamer is vrij open. Door de dubbele deuren naar de gang is ook de hal in het zicht.

Ga naar de woonkamer »

TV kamer

De TV kamer

We hebben naast de woonkamer een aparte en gezellig knusse TV kamer kunnen realiseren.

Ga naar de TV kamer »

De open keuken

De keuken

Er was een dichte keuken die we deels open hebben gemaakt. Niet super groot maar met de bijkeuken erbij redden we het prima.

Ga naar de keuken »

De badkamers

Drie badkamers

Het lijkt overdreven maar het is wel prettig als iedereen een eigen inloopdouche heeft. Dat geeft een luxe gevoel.

Ga naar de badkamers »

De waskamer

De waskamer

Een aparte ruimte waar we wassen, drogen en alle kleding en textiel netjes kwijt kunnen. Alles op één plek, heerlijk.

Ga naar de waskamer »

De zolder

De zolder

Met een dakkapel hebben we hier een ruime slaapkamer gerealiseerd. Compleet met airco en een grote inloopdouche.

Ga naar de zolder »

Interessant?

Ook interessant?

Sitemap