menu
menu
 

Klustip » Inloopdouche met douchegoot

DOUCHEGOOT PLAATSEN EN INLOOPDOUCHE MAKEN:
Kies zelf je indeling en maat met een inloopdouche en een passende douchegoot

 

Makkelijker douchen in een inloopdouche

Handig douchen in een inloopdouche. Niet alleen als je misschien wat slecht ter been bent maar ook gewoon voor het mooie en praktische.

Geen douchebak nodig

Steeds vaker zie je douches waar je makkelijk in loopt. Je hebt geen douchebak meer nodig want de vloer is nu tevens douchevloer. Zo heb je meer keuze in het formaat van je doucheruimte.

Vloerkeuze en het soort tegel

Bedenk dat je vloer niet te glad mag zijn maar ook makkelijk schoon te houden moet zijn. Gladde tegels zijn goed schoon te houden maar niet geschikt om op te douchen i.v.m. glij- en slipgevaar. Ruwe zijn lastiger schoon te houden. Je zal dus af en toe een goede schrobborstel over de vloer moeten halen.

douchegoot hout inloopdouche
inloopdouche

Afvoer en waterdicht

Zorg je dat de vloer gegarandeerd waterdicht is. Lees daarom vooral onze klustip waterdichte vloer »

Ook de waterafvoer is even wat anders dan met een dochebak waarin de afvoer eenvoudig kan worden aangesloten. Je kunt kiezen voor een normaal doucheputje of voor een brede douchegoot.

thermostatische inbouwkraan/

Waterdicht met kimband

De vloer en douchegoot waterdicht maken? Met kimband en speciale "pasta" maak je alles waterdicht.

Waterdicht met kimband »

Lewisplaten zwaluwstaartplaten

LEESTIP: Lewisplaat?

Wist je dat we door de advocaat van de fabrikant werden gesommeerd om onze website aan te passen? Lees ons verhaal over Lewisplaten.

Lewisplaten »

TIP: Algemene klustips

De beste klustips in het algemeen. Wat hebben gierigheid, een plan, informatie, netheid en gereedschap met elkaar gemeen?

Lees de beste klustip(s) »

Nuttige kluslinks

Probeer altijd informatie via meerdere kanalen bevestigd te krijgen. Een aantal relevante en dus nuttige links hebben we in kaart gebracht.

Bekijk relevante links »

Verbouwing 1 de keuken

Verbouwing¹

De verbouwing van een jaren 30 woning. Geen ervaring met verbouwen en nog geen kinderen. Deze woning hebben we volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Bekijk de verbouwing¹ »

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Ook interessant?

Sitemap