menu
menu
 

Verbouwing³ »

Met opgroeiende kinderen leek het ons handig om toch weer minimaal twee badkamers te hebben. Het zijn er uiteindelijk drie geworden.

 

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn

We hadden in ons vorige huis al een tweede badkamer in onze slaapkamer gerealiseerd maar we wilden nu dat onze kinderen ook een eigen badkamer zouden hebben in hun slaapkamers. Nou ja, badkamer.... Gewoon allemaal een eigen inloopdouche en een wastafel. Voor de kinderen een lekkere regen- en handdouche. En voor ons regendouche uit het plafond en allemaal net wat ruimer opgezet.

Drie keer klein of één keer groot?

We kunnen ons voorstellen dat mensen het een beetje overdreven vinden drie badkamers voor een huishouden van vier personen. Toch is onze ervaring dat, hoe groot je badkamer ook is, je in een gezin elkaar tijdens de ochtendspits toch nog wel eens in de weg kan zitten. Hoe fijn is het dan dat iedereen op dat soort momenten toch zijn of haar eigen gang kan gaan.

Binnenkort completere afbeeldingen

We moeten nog even tijd en zin maken om ook deze verbouwing wat beter en mooier in beeld te brengen. Hopelijk zal dat ergens in februari 2022 gebeuren...

Eikenhout in de badkamer

Hout in een badkamer? Het wordt misschien niet aanbevolen maar als je het slim aanpakt, dan kan je zonder problemen een eikenhouten blad gebruiken voor bijvoorbeeld een waskom. Op onze slaapkamer hebben we een massief eiken boomstamblad van maar liefst 13 cm dik op de kop getikt. Bij de kinderen en op de toiletten is dat 6 cm dik.

Bekijk meer van deze verbouwing

jaren dertig etage verbouwen

De woonkamer

Er was eigenlijk weinig authentieks te beleven aan deze woonkamer. Het enige authentieke dat er nog over was, was het prachtige glas in lood in de bovenlichten.

Ga naar de woonkamer »

keuken gladde wand zonder tegels

De Keuken

De achterkamer hebben we bij de oude keuken gevoegd. Hierdoor onstond er een mooie en ruime basis voor een echte leefkeuken.

Ga naar de keuken »

zolder dak isoleren

Van vliering naar zolder

Deze zolderetage was een vliering die je met een ladder kon bereiken. Door vaste trap op maat werd de eerste stap gezet naar een goed bereikbare zolder.

Ga naar de zolder »

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap