menu
menu
 

Verbouwing ³ » de badkamers

Met opgroeiende kinderen leek het ons handig en prettig om toch weer minimaal twee badkamers te hebben. Het zijn er uiteindelijk drie geworden.

 

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn

We hadden in ons vorige huis al een tweede badkamer in onze slaapkamer gerealiseerd maar we wilden nu dat onze kinderen ook een eigen badkamer zouden hebben in hun slaapkamers. Nou ja, badkamer.... Gewoon allemaal een eigen inloopdouche en een wastafel.

Kan dat dan wel met warm water? Nou, ja en nee. We hebben een aardige ketel en met twee douches tegelijk gaat het prima. En nee, drie douches tegelijk gebruiken is niet ideaal. Door de thermostatische kranen blijft de temperatuur overal wel goed maar de straal blijft dan wel achter. We zullen (en hoeven) ook niet alledrie tegelijk te douchen, dat was ook niet de insteek.

Drie keer klein of één keer groot?

We kunnen ons voorstellen dat mensen het een beetje overdreven vinden drie badkamers voor een huishouden van vier personen. Toch is onze ervaring dat, hoe groot je badkamer ook is, je in een gezin elkaar tijdens de ochtendspits toch nog wel eens in de weg kan zitten. Hoe fijn is het dan dat iedereen op dat soort momenten toch zijn of haar eigen gang kan gaan.

Eikenhout in de badkamer

Hout in een badkamer? Het wordt misschien niet aanbevolen maar als je het slim aanpakt, dan kan je zonder problemen een eikenhouten blad gebruiken voor bijvoorbeeld een waskom. Op onze slaapkamer hebben we een massief eiken boomstamblad van maar liefst 13 cm dik op de kop getikt. Bij de kinderen en op de toiletten is dat 6 cm dik.

Binnenkort completere afbeeldingen

We moeten nog even tijd en zin maken om ook deze verbouwing wat beter en mooier in beeld te brengen. Hopelijk zal dat ergens in 2022 gebeuren...

Meer verbouwing ³

woonkamer verbouwen

De woonkamer

Omdat een deel van de hal bij de woonkamer zou komen en de oude vloerverwarming toch niet comfortabel genoeg leek, hebben we twee lagen plavuizen en de dekvloer eruit gehaald.

Ga naar de woonkamer »

TV kamer

De TV kamer

We hebben naast de woonkamer een aparte en gezellig knusse TV kamer kunnen realiseren.

Ga naar de TV kamer »

keuken

De keuken

Er was een dichte keuken die we deels open hebben gemaakt. Niet super groot maar met de bijkeuken erbij redden we het prima.

Ga naar de keuken »

waskamer

De waskamer

Een aparte ruimte waar we wassen, drogen en alle kleding en textiel netjes kwijt kunnen. Alles op één plek, heerlijk.

Ga naar de waskamer »

zolder

De zolder

Met een dakkapel hebben we hier een ruime slaapkamer gerealiseerd. Compleet met airco en een grote inloopdouche.

Ga naar de zolder »

tuin

De tuin

Met een vlonder, een trampoline en hoogte verschillen voor iedereen een plekje.

Ga naar de tuin »

Advertenties

Geen genoeg van verbouwen en klussen?

bekijk onze tweede verbouwing

Verbouwing²

De verbouwing van een jaren 70 woning. Meer ervaring. Meer geld maar minder tijd én een baby van 3 maanden. De ene verbouwing is de andere niet...

Bekijk de verbouwing² »

Klustips en het Lewisplaten verhaal

Klustips?

Als je net als wij niet bang bent om (zelf) te verbouwen, bekijk dan ook zeker eens onze objectieve en nuttige klustips. Zeker weten dat je er iets aan hebt.

Bekijk onze klustips »

Sitemap